Menu

Autostyring

Med autostyring overtager en computer styringen af en traktor, mejetærsker eller andet redskab.

 

Autostyring gør livet lettere

 

Med denne teknologi vil man kunne opnå større præcision end selv den bedste chauffør vil have mulighed evner til. Første step er fortælle computeren  hvor den skal
køre. Normalt gøres dette ved at køre første spor manuelt. Efterfølgende vil de resterende spor så blive placeret i forhold til dette med den arbejdsbredde der ønskes.
Sporene er ofte rette. De fleste systemer kan dog også køre efter et kurvet forløb.

For nogle traktormodeller kan autostyring kobles elektronisk til traktorens styresystem. Oftest skal dog monteres en hydraulikblok, der regulerer olieflowet til traktorens styretøj. Der findes også systemer, der kobles på traktorens rat eller på ratstammen.

Præcision af autostyring

Præcisionen af autostyringen afhænger af hvilken GPS-modtager, der benyttes. Hvis styresystemet ikke er justeret optimalt kan kørslen dog blive meget mere upræcis end GPS-modtageren er. I Danmark kan eksempelvis købe en Ag-GPS-Autopilot, som er en af de mest moderne typer af autostyring den dag i dag. Se modellen og specifikationerne hos den danske forhandler af denne – Geoteam A/S.

Hvad kan autostyring bruges til?

Autostyring er vanedannende og et must for et moderne og sundt landbrug. Frem for at bruge sin opmærksomhed på at køre præcist, kan man koncentrere sig om redskabet eller om noget helt andet – f.eks. at tale i telefon!
Mulighederne er mange, men de væsentligsteårsager til at der i Danmark er investeret i autostyring er:

Videre til værktøjslinje